Γλίτωσε το έμφραγμα ο Παναθηναϊκός

Το εξαιρετικό Λαύριο απείλησε τους «πράσινους» με την πρώτη εφετινή ήττα, αλλά το «τριφύλλι» επικράτησε μετά από δύοπ παρατάσεις 120-118
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 21:35
UPD:22:50
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Σε ματς που ήταν βγαλμέο από το ΝΒΑ, ο Παναθηναϊκός λύγισε το Λαύριο μετά από δύο παρατάσεις (120-118) κι έκλεισε τον πρώτο γύρο αήττητος (13Χ13).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη όχι μόνο δικαιολόγησε την εξαιρετική της πορεία στην Α1 (μέχρι και σήμερα ήταν στην 2η θέση, αλλά «έπεσε» στην 3η) και κοίταξε στα μάτια το μεγάλο αντίπαλό του, βάζοντάς του δύσκολα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ακόμη κι όταν οι γηπεδούχοι έδειχναν να «καθαρίζουν» τον αγώνα στην 4η περίοδο, οι παίκτες του Λαυρίου έφτασαν στην ισοφάριση στα τελευταία δευτερόλεπτα και στην πρώτη παράταση έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την Euroleague η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προβλημάτισε με την εμφάνισή της, προερχόμενη από 2 σερί ήττες στην ευρωπαϊκή της πορεία. Μπορεί να έφυγε «αλώβητη» από το ΟΑΚΑ, ωστόσο, δεν έπαιξε καθόλου καλή άμυνα και δεν έδειξε τα στοιχεία εκείνα που είχε συνηθίσει τον κόσμο της το τελευταίο διάστημα.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Παππάς με 24 πόντους, που… πήγε να γίνει ο μοιραίος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και του πρώτου έξτρα πενταλέπτου, αλλά πέτυχε και καθοριστικό τρίποντο στη δεύτερη παράταση, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Σταθερή αξία ο Καλάθης με 21 πόντους και 10 ασίστ, διψήφιοι και οι Ρίβερς (15π.), Αντετοκούνμπο-Βουγιούκας (10π.), ενώ από 11 είχαν οι Γκιστ (13ρ.) και Σίνγκλετον. 

Από πλευράς Λαυρίου, που είχε πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες να ρίξει οριστικά στο καναβάτσο το τριφύλλι, 30 πόντους έβαλε ο Μουρ (7ασίστ, 5 λάθη, 2 κλεψίματα), 17 ο Μέιερ και από 13 οι Γουίγκινς-Γκρέι, με τους προαναφερθέντες Αμερικανούς να επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό σκάουτινγκ των ανθρώπων του συλλόγου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις