Τουρκία: Δεν δώσαμε εγγυήσεις στη Ρωσία ή σε άλλες χώρες ότι θα περιοριστούμε στο Αφρίν

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 19:48
A- A A+

Η Τουρκία δεν έχει δώσει εγγυήσεις στη Ρωσία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ότι οι επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία θα περιοριστούν στο καντόνι του Αφρίν, τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Σκοπός της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" είναι η εξάλειψη οποιασδήποτε τρομοκρατικής απειλής από την περιοχή», συμπλήρωσε ο Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι δεν είναι αληθές πως η Γαλλία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, αλλά ότι το Παρίσι επιθυμεί μια τέτοια συνεδρίαση για ζητήματα που αφορούν την ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Συρίας.

Από το Σάββατο, η Τουρκία, μαζί με φιλικές της δυνάμεις Σύρων ανταρτών (Ελεύθερος Συριακός Στρατός, Εθνικός Στρατός της Συρίας) έχει εξαπολύσει επίθεση στο συριακό κουρδικό καντόνι Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, εναντίον των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες ελέγχουν την περιοχή. Το κόμμα που βρίσκεται πίσω από τις YPG, το συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αποτελεί - σύμφωνα με την Τουρκία - «μακρύ χέρι» του παράνομου PKK στην περιοχή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή