Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 14:07
UPD:16:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό με κεντρικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

THESTIVAL GR

Δεκάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα έφτασαν από το πρωί στη Θεσσαλονίκη εν όψει του συλλαλητηρίου. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Η εξέδρα έχει στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι καλύπτουν όλη τη γύρω περιοχή, έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, και εκτείνονται προς την πλευρά του Λευκού Πύργου, από τη μία πλευρά, και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», από την άλλη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρόντες στο συλλαλητήριο είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου. Παρόντες είναι και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιάννης Σαρίδης και Αριστείδης Φωκάς. Επίσης, το «παρών» δίνουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.

Το συλλαλητήριο άρχισε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίζεται με ομιλίες.

Από το πλήθος ακούστηκαν αποδοκιμασίες για πολιτικούς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση ενάντια στο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στην πλατεία της Καμάρας.

Αθήνα: Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές

Το πρωί λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές με προορισμό το συλλαλητήριο δέχθηκε επίθεση με πέτρες στο κέντρο της Αθήνας. Τη στιγμή που το λεωφορείο βρισκόταν στην οδό Πανεπιστημίου, άγνωστοι εμφανίστηκαν στη συμβολή με την Εμμανουήλ Μπενάκη και πέταξαν πέτρες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή