Ανετο προβάδισμα Νικήτα Κακλαμάνη

Παρά την απώλεια μιας μονάδας στην πρόθεση ψήφου έναντι του Κώστα Σκανδαλίδη
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 09:35
A- A A+

Μικρές αλλαγές στην πρόθεση ψήφου για το δήμο Αθηναίων παρουσιάζει το Β' κύμα του βαρόμετρου της VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της «Καθημερινής».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίζεται να χάνει μία μονάδα και να βρίσκεται πλέον στο 45%, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα και φθάνει το 21%. Σπύρος Χαλβατζής και Αλέξης Τσίπρας ακολουθούν χωρίς μεταβολή με 5,5% και 5% αντίστοιχα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συσπειρώνει το 83% των ψηφοφόρων της ΝΔ και 19% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης συγκεντρώνει το 62% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και 3% της ΝΔ.

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο Νικήτας Κακλαμάνης με 71% έναντι 7% του Κώστα Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, το ενδιαφέρον των πολιτών αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 58%, ενώ το 91% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για το δήμο Αθηναίων.

Εκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξάνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας το 8%, ενώ το λευκό και το άκυρο κατά 2,5, κερδίζοντας 9%. Πάντως, 69% εμφανίζεται σίγουρο για το τί θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Στην ερώτηση «τί μετρά περισσότερο όταν ψηφίζουμε δήμαρχο Αθηναίων», η προσωπικότητά του εξακολουθεί να κυριαρχεί με 56%, έχοντας χάσει 12 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Οι μονάδες αυτές μοιράστηκαν μεταξύ της παράταξης που τον υποστηρίζει, αλλά και της απάντησης «και τα δυο το ίδιο» (δηλαδή προσωπικότητα και παράταξη μετρούν το ίδιο).

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή