ΚΚΕ: Φύλλο συκής της διαφθοράς τα μέτρα

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 14:08
A- A A+

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αντί να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την πολιτική τους, συνεχίζουν την επιχείρηση εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τόσο το νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς που κατέθεσε η κυβέρνηση, όσο και οι 9 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μπαλώματα, που έχουν μάλιστα και προεκλογικό χαρακτήρα, λόγω της πίεσης».

Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα μέτρα κατά της διαφθοράς που ανακοινώθηκαν.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «η διαφθορά και τα σκάνδαλα υποθάλπονται από την ίδια τη νομοθεσία της ΕΕ και την ελληνική, που προβλέπουν συμπράξεις επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι καθορίζουν τις συνθήκες της "ελεύθερης αγοράς"».

Σύμφωνα με το κομμουνιστικό κόμμα, «η ελεύθερη αγορά και η ανταγωνιστικότητα, που υπηρετούν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γεννάει και αναπαράγει τη διαφθορά σε όλες της τις μορφές. Αγκαλιάζει με επιταχυνόμενους ρυθμούς όλα τα επίπεδα λειτουργίας του συστήματος, καθώς προάγει την κερδοφορία και την ισχυροποίηση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων».

«Κάθε μέτρο σε αυτό το πλαίσιο», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, «δεν είναι παρά φύλλο συκής της διαφθοράς, πρώτα από όλα στα κέντρα εξουσίας», επισημαίνοντας παράλληλα πως η διαφθορά είναι πολιτικό ζήτημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή