Αναγραφή ονοματεπωνύμων γυναικών στις δηλώσεις κατάρτισης συνδυασμών

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 16:38
A- A A+

Εγκύκλιο με θέμα: «Νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την αναγραφή των ονοματεπωνύμων των γυναικών στις δηλώσεις κατάρτισης των συνδυασμών», υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος.

Η εγκύκλιος εστάλη προς τους Προέδρους και Εισαγγελείς Εφετών, τους Προέδρους και Εισαγγελείς Πρωτοδικών, τους Προέδρους Διοικητικών Πρωτοδικείων, τους Ειρηνοδίκες, τις Διευθύνσεις Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης και τις Διευθύνσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης όλων των Περιφερειών της Χώρας.

Η εγκύκλιος ορίζει ότι για τις γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως πρώτο επώνυμο, είτε το πατρικό, είτε του συζύγου, ανεξαρτήτως με ποιο επώνυμο είναι εγγεγραμμένες στην οικογενειακή τους μερίδα. Το επώνυμο που επιλέγουν σύμφωνα με τα ανωτέρω θα ληφθεί υπόψη στην αλφαβητική αναγραφή των υποψηφίων. Εφόσον το επιλεγέν επώνυμο δεν είναι αυτό με το οποίο είναι εγγεγραμμένες στην οικογενειακή μερίδα, θα πρέπει οπωσδήποτε στη συνέχεια να αναγραφεί το επώνυμο που αναγράφεται στην οικογενειακή μερίδα, διαχωρισμένο από το πρώτο με την ένδειξη της παύλας «-».

Μετά την ψήφιση της ανωτέρω ρύθμισης στις 19ης Σεπτεμβρίου 2006, είναι δυνατόν η υποψήφια να ζητήσει αντικατάσταση της αναγραφής του ονόματός της στη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή