Euroleague: Άδοξη ήττα για Παναθηναϊκό στην Πόλη

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 21:32
UPD:22:02
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε εξαιρετικά στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 62-67 από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τους «πράσινους», που ισοβαθμούν πλέον με τους Τούρκους στην κατάταξη, ήταν η έκτη ήττα σε 18 αγώνες.

Ουσιαστικά, το «τριφύλλι» πλήρωσε μια ολιγωρία στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις της συνάντησης, με δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και το πάτημα της γραμμής από τον Γκιστ. Ακόμη χειρότερα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχασε και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Τούρκους, καθώς η νίκη τους στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο, ήταν με διαφορά δύο πόντων.

Ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί πια με τη Φενέρμπαχτσε αλλά είναι πια τέταρτος και την προσεχή Παρασκευή (19/1) περιμένει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για άλλο ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα να βάλουν την μπάλα στο καλάθι για να εκμεταλλευτούν τους Βέσελι και Τόμπσον, που ξεκίνησε με 5/5 δίποντα. Ο Παναθηναϊκός αντιπαρήλθε με έξοχη άμυνα, αλλά τα σουτ δεν μπήκαν κι αυτό το στοιχείο έκανε ακόμη πιο αισθητή την απουσία του Λοτζέσκι.

Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε 9/25 τρίποντα και 9/18 δίποντα, με τον Κρις Σίνγκλετον (3/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα) να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι (35-30). Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να τρέχουν σερί 6-0 και να προσπερνούν, με το παιχνίδι, έκτοτε, να γίνεται πολύ κλειστό.

Στο φινάλε του αγώνα τη διαφορά έκανε το πείσμα και το πάθος του Βέσελι, που με τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε ανανέωσε επιθέσεις της ομάδας του. Η Φενέρμπαχτσε πέρασε με τρεις (63-60) στα 43΄΄ πριν τη λήξη, με τους Ντατόμε και Σλούκα με μετρούν 4/4 βολές και να κρίνουν το παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις