Άμεση λύση για τους τευτλοπαραγωγούς της ΕΒΖ ζητεί ο ΣΑΣΟΕΕ

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 17:15
UPD:17:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
A- A A+

Άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχουν βρεθεί χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί – προμηθευτές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ζητεί ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ). 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι η κυβέρνηση, η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΕΒΖ πρέπει «να σταματήσουν να παίζουν “παιχνίδια” στις πλάτες χιλιάδων αγροτών, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα ακούνε μόνο “υποσχέσεις” -χωρίς αντίκρισμα δυστυχώς- από τους… εμπλεκόμενους στο θέμα».

«Με τις υποσχέσεις όμως δεν μπορούν να πληρωθούν, ούτε οι υπέρογκες και δυσβάσταχτες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ούτε καν τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης των οικογενειών τους», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ΣΑΣΟΕΕ, θεωρείται επιτακτική η άμεση πληρωμή των 10,2 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους τευτλοπαραγωγούς για την παραγωγή του 2017 και να ξεκαθαριστεί στη συνέχεια από την κυβέρνηση ποιο είναι το σχέδιό της για το μέλλον της Βιομηχανίας.

Ο Σύνδεσμος διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να μείνει παρατηρητής μιας πολιτικής που «διαρκώς συρρικνώνει τον αγροτικό τομέα και η οποία αποθαρρύνει την ενασχόληση χιλιάδων υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών αγροτών με την παραγωγή ελληνικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή