Νoor 1: Πειθαρχική έρευνα για την καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης διέταξε ο Στ. Κοντονής

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 12:53
UPD:12:57
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Έγγραφο στον πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία σχετικά με τη 17μηνη καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1.

Ο κ. Κοντονής ζητεί να ερευνηθεί εάν υπάρχουν τυχόν ευθύνες για τη 17μηνη καθυστέρηση, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου έχει εκδοθεί από τον Αύγουστο του 2016 και δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την απόφαση, είχε ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου από την εισαγγελέα της έδρας, η οποία έκρινε ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν επιεικής.

Το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους 15 από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, ενώ είχε καταδικάσει για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών, ορισμένους από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης. Σε ισόβια είχαν καταδικαστεί πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκοι), ενώ μικρότερες ποινές είχαν επιβληθεί σε άλλους κατηγορουμένους.

Λίγες μέρες μετά, η Εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου άσκησε έφεση κατά της απόφασης για oκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και για τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (έχει καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί, θεωρώντας επιεικείς τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή