Πετραλιά: «Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να ζούμε σε ένα γυάλινο σπίτι»

Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τη διαφημιστική εκστρατεία του υπ. Τουρισμού
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 18:56
A- A A+

Διευκρινίσεις για την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει σε απευθείας προβολή της χώρας στα ξένα μέσα ενημέρωσης, αντί να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση των διαφημίσεων, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με επερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

«Με τέτοιες συμπεριφορές ανθούν οι «Αδάμαντες» και οι «Πανάγοι». Δεν πρέπει επιτέλους να κοπεί αυτή η ιστορία;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Δριβελέγκας, ενώ και ο Χρ. Πρωτόπαπας παρατήρησε:

«Πρέπει να τα προσέξουμε πολύ αυτά τα θέματα. Ο δημόσιος βίος σήμερα ταλανίζεται από σοβαρότατες σκιές που έχουν δημιουργηθεί με τους Πανάγους, τους Αδάμαντες και άλλους "αστέρες" που είδαν το φως της δημοσιότητας».

«Από πού έως πού δίνονται μόνον σε έναν καναλάρχη αυτά τα καροτσάκια τα οποία σπρώχνουμε στο Αεροδρόμιο; Με ποιόν διαγωνισμό; Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός; Γιατί δίνονται οι γιγαντοαφίσσες μόνον σε μία εταιρεία;», ρώτησε ο από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Σγουρίδης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να προστατεύσετε τα έντιμα στελέχη σας - και η προστασία βγαίνει μόνο μέσα από τους διαγωνισμούς, όχι από αναθέσεις. Η ανάθεση υποκρύπτει οποιαδήποτε κακόβουλη σκέψη. Μπορεί να είναι καθαρή ανάθεση, αλλά υποκρύπτει κακόβουλη σκέψη σε όλους τους άλλους».

Απαντώντας, η κ. Πετραλιά σημείωσε πως η τουριστική διαφήμιση της χώρας έχει ανατεθεί στον στρατηγικό σύμβουλο, ο οποίος -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «είναι ο διάσημος Ισπανός, ο περίφημος Μπόρντας, που είναι κάτι σαν τον Καλατράβα του στρατηγικού μάρκετινγκ, με διεθνείς διαγωνισμούς, που έτρεξαν το 2005 με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας».

Σε ό,τι αφορά στη διαφήμιση στα ξένα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, η υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι έγινε απευθείας από τις υπηρεσίες του ΕΟΤ: «Κάνουμε απευθείας τη διαπραγμάτευση εκεί που κρίνουμε και δεν πληρώνουμε διαφημιστική εταιρεία», διευκρίνισε η κ. Πετραλιά.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η υπουργός ανέφερε ότι «δόθηκε μία διαφήμιση και σε όλες τις εφημερίδες της Περιφέρειας βάσει των επισήμων καταστάσεων που υπήρχαν και μπήκαν ελάχιστα σποτ - και ορθώς μπήκαν και ανάλογα - σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δεν απεκλείσθη κανείς».

«Πεποίθησή μου, από την πρώτη μέρα που μπήκα εδώ στη Βουλή, είναι ότι όλοι οι πολιτικοί έχουμε ευθύνες των πράξεών μας και κρινόμαστε καθημερινά γι’ αυτές τις πράξεις. Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να ζούμε σε ένα γυάλινο σπίτι, είτε αυτό αφορά την προσωπική μας ζωή, είτε αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Είτε στους υπουργικούς θώκους, είτε στα έδρανα της Βουλής», κατέληξε η κ. Πετραλιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή