Τραμπ: Διαστρεβλώθηκαν όσα είπα στη συνάντηση για το μεταναστευτικό

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 00:30
UPD:00:31
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Κατηγορίες κατά του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν ότι ««διαστρέβλωσε εντελώς» όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση στον Λευκό Οίκο για το μεταναστευτικό, εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του την περασμένη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο από γερουσιαστές σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, ο κ. Τραμπ φέρεται να διερωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από «χώρες απόπατους», όπως η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή κράτη της Αφρικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέψευσε την επόμενη ημέρα ότι χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση, ωστόσο πολλοί Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές επιμένουν ότι πράγματι χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Ο κ. Ντέρμπιν επέμεινε μάλιστα ότι, όχι μόνο ειπώθηκε η επίμαχη φράση, αλλά και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος την επανέλαβε «πολλές φορές».

«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε εντελώς όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση για την DACA», τόνισε ο κ. Τραμπ με ανάρτηση στο Τwitter, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals.

«Συμφωνίες δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη! Ο Ντέρμπιν τίναξε στον αέρα την DACA και βλάπτει τις ένοπλες δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή