Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

ΙΣΧΥΡΕΣ καταιγίδες από το απόγευμα στην Βορειο-Ανατολική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις παροδικές αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, που σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανές πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια, παροδικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Αργά τη νύχτα στο Βορειο-Ανατολικό Αιγαίο, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς βροχές Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα αυτά, βαθμιαία θα επεκταθούν στη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα. Από το βράδυ, προβλέπεται σχετική βελτίωση του καιρού στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, τοπικά ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, προβλέπονται την Κυριακή. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και έως αργά τη νύχτα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά ασθενείς, τα ανατολικά μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή