«Κατάσκοποι στο τηλέφωνο, πολιτικός συναγερμός» στην Ιταλία

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 16:31
A- A A+

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο ιταλικός Τύπος προβάλλει στα σημερινά πρωτοσέλιδα τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών, το οποίο, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, αναδεικνύει την κεντρική θέση της τηλεφωνικής εταιρείας Telecom Italia και διαφόρων υψηλόβαθμων στελεχών της στο δίκτυο των παρακολουθήσεων.

Παράλληλα, τα περισσότερα δημοσιεύματα προβάλλουν την υπόθεση αυτή μαζί με τις πρόσφατες εξελίξεις και στην ίδια την Telecom Italia, αφού και στις δύο περιπτώσεις ξεχωρίζει το όνομα του προσφάτως παραιτηθέντος προέδρου της εταιρείας, Marco Tronchetti Provera.

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κατάσκοποι στο τηλέφωνο, πολιτικός συναγερμός», η εφημερίδα «La Stampa» αναφέρει ότι «η έρευνα για τις παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έφερε στο φως ένα ανησυχητικό σενάριο, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Clemente Mastella: Αναδύεται ο κίνδυνος ενός "μεγάλου εκβιασμού" σε βάρος πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και οποιουδήποτε καταλήγει στα δίχτυα της κατασκοπείας. Πρόκειται για μία παράνομη οργάνωση, η οποία, σύμφωνα με τον Υπουργό, ηγήθηκε μιας πραγματικά "εγκληματικής απόπειρας κατά της δημοκρατίας"» .

Ο πολιτικός συναγερμός μοιάζει να επιταχύνει τις διαδικασίες για τον νέο νόμο σχετικά με τις υποκλοπές. Ακόμη και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Silvio Berlusconi, είναι σύμφωνος: «Στο τέλος της θητείας μου είχα προτείνει ένα σχέδιο νόμου. Αλλά θα ήμουν σύμφωνος και με ένα νομοθετικό διάταγμα», επισημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «La Stampa».

Πάντως, όσον αφορά στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης της Telecom, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Romano Prodi, αφού συνομίλησε σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano, συμφώνησε τελικά να μιλήσει και στη Γερουσία στις αρχές Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή