ΟΗΕ: Σοκαριστικά, ντροπιαστικά, ρατσιστικά τα σχόλια Τραμπ για «χώρες - απόπατους»

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 13:46
UPD:14:08
REUTERS/ERIC THAYER
A- A A+

Σοκαριστικά, ντροπιαστικά και ρατσιστικά χαρακτήρισε τα σχόλια που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για μετανάστες από την Αϊτή και αφρικανικές χώρες, τις οποίες και χαρακτήρισε «χώρες - απόπατους».

«Γιατί έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από χώρες - απόπατους να έρχονται εδώ;», φέρεται να ρώτησε, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μέλη του Κογκρέσου για το μεταναστευτικό ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Η αναφορά αφορούσε την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ και χώρες της Αφρικής.

Ο Λευκός Οίκος δεν προχώρησε σε καμία διάψευση των σχετικών πληροφοριών.

EURONEWS

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των μελών των οικογενειών μεταναστών που θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ, ενώ προχωρεί και σε κινήσεις άρσης της προστασίας μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα.

Τα σχόλια του Ντ. Τραμπ έγιναν σε συνάντησή του με εκπροσώπους τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για το μεταναστευτικό.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του προέδρου των ΗΠΑ έγινε σε απάντηση στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ντέρμπιν, που μιλούσε για τις άδειες παραμονής που έχουν δοθεί σε πολίτες χωρών που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, πολέμους ή επιδημίες.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή