Στη Βουλή η πορεία του ΠΑΜΕ

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 12:16
UPD:13:05
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Στη Βουλή έφτασε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Λόγω της κινητοποίησης έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δήλωσή του κατά την απεργιακή συγκέντρωση που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, χαρακτήρισε «αισχρό» το πολυνομοσχέδιο.

902.GR

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων 'δημοσιονομικής προσαρμογής' αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

NAFTEMPORIKI.GR

Καλεί παράλληλα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να πάρουν μέρος και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια τη Δευτέρα 15/1, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή