Σε παραμυθένια δάση με σπίτια από πολύχρωμα ζαχαρωτά

«Hansel & Gretel» των αδερφών Grimm, από το Athens Children’s Ballet στο θέατρο Παλλάς, στις 13 και 14 Ιανουαρίου
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 08:10
François L'Hotel
A- A A+

Σε ένα χειμωνιάτικο μπαλέτο για όλη την οικογένεια, η ομάδα του Athens Children’s Ballet παρουσιάζει το αγαπημένο παραμύθι των αδερφών Grimm, «Hansel & Gretel», στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5), το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

FRANçOIS L'HOTEL

Εδώ και πέντε χρόνια, το Athens Children’s Ballet παρουσιάζει μοναδικά θεάματα, εξελίσσεται και εμπλουτίζεται. Φέτος, είναι ιδιαίτερα ευτυχές που, για πρώτη χρονιά, τη μουσική συνθέτει ειδικά για την ομάδα ο Άγγλος Oliver Davis, ο οποίος  συνεργάστηκε στενά με τον χορογράφο της ομάδας, Erico Μontes (Α΄ χορευτή του Royal Ballet), για να δημιουργήσουν μαζί ένα μοναδικό και εντυπωσιακό μπαλέτο.

FRANçOIS L'HOTEL

Το 2018 είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά για τον Oliver Davis, καθώς τη μουσική του θα χρησιμοποιήσει η πασίγνωστη ομάδα χορού San Francisco Ballet στο έργο «The infinite ocean» του Edwaard Liang και, συγχρόνως, ο χορογράφος Peter Walker για το Νew York City Ballet.

FRANçOIS L'HOTEL

Το κλασικό μπαλέτο «Hansel & Gretel» θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε παραμυθένια δάση, με σπίτια φτιαγμένα από χρωματιστά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια. Θα καταφέρει η κακιά μάγισσα να ξεγελάσει τον Hansel και την Gretel; Πώς θα βρουν τον δρόμο οι δύο μικροί ήρωες να γυρίσουν στην οικογένειά τους; Ποιός θα τους βοηθήσει και θα τους σώσει από την πανούργα μάγισσα;

Ταυτότητα παράστασης

Επίτιμοι πρόεδροι: Lynn Wallis (καλλιτεχνική διευθύντρια της Royal Academy of Dance London) και Errol Pickford (πρώην Α΄ χορευτής του Royal Ballet), δημιουργός και καλλιτεχνική διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα, χορογραφία: Erico Montes (Α΄ χορευτής του Royal Ballet), πρωτότυπη μουσική: Oliver Davis, σκηνογράφος - σχεδιασμός κοστουμιών: Ξένια Βήτου - Ρενάτα Παπάζογλου, σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας.

Πληροφορίες

Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5 - Αθήνα, τηλ.: 210 3213100. Η παράσταση είναι κατάλληλη από 4 ετών και πάνω, παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου, ηλεκτρονικά: viva.gr.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς