Τη Δευτέρα πιθανώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 21:55
UPD:10/01/2018 01:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εισάγεται προς επεξεργασία στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, το οποίο κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως «επείγον».

Η επεξεργασία του στις Επιτροπές θα ολοκληρωθεί μετά από τρεις συνεδριάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις οποίες θα κληθούν και εξωκοινοβουλευτικοί φορείς να τοποθετηθούν.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Παρασκευή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα κυβερνητικό στέλεχος, με το πολυνομοσχέδιο κλείνουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Τα υπόλοιπα -για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα- θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς, απεργίες, επίδομα τέκνων.

Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις οι οποίες θα οδηγούν σε απενεργοποίηση ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν ή έχουν υποβάλει ψευδή στοιχεία για την απόκτησή του, ενώ προβλέπει φορολογικά κίνητρα για ευρεσιτεχνία και για επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο συστήνεται νέα υπηρεσία κατά του μεγάλου οικονομικού εγκλήματοςΕπιπλέον, το ν/σ περιλαμβάνει διατάξεις για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο.

Εξάλλου, διάταξη προβλέπει τον επανασχεδιασμό από ειδικό συλλογικό όργανο και από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στον Δημόσιο τομέα, των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του.

Άλλη διάταξη περιλαμβάνει τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για την κατάταξη των πιστωτών, σε περίπτωση επίσπευσης πλειστηριασμού σε βάρος του οφειλέτη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή