«Wolf Warrior II»: Η πιο δημοφιλής ταινία στην Κίνα

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:35
A- A A+

Η ταινία «Wolf Warrior II» ήταν η πιο δημοφιλής ταινία στο κοινό της Κίνας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας «China Film Archive». Η ταινία δράσης απέφερε κέρδη 5,68 δισεκατομμύρια γιουάν (875 εκατομμύρια δολάρια) από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του Jing Wu παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Κίνα. Η ταινία αποτελεί συνέχεια του «Wolf Warrior» του 2015, που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η υπόθεση παρουσιάζει τη ζωή ενός Κινέζου πολεμιστή, του Leng Feng, ο οποίος ανελάμβανε αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, βρίσκεται απομονωμένος, αναζητώντας την ηρεμία σε μια ζωή εκτός κινδύνων και θανάτων, κάπου στην Αφρική. Όταν δολοφόνοι μισθοφόροι απειλούν τους κατοίκους κοντινής πόλης, ο ίδιος καλείται να δράσει, επιστρέφοντας στα καθήκοντα του ως στρατιώτης, πολεμιστής και προστάτης.

Ο σκηνοθέτης Jing Wu, εκτός των άλλων, πρωταγωνιστεί στην ταινία, της οποίας τα  γυρίσματα έγιναν σε Αφρική και Κίνα.

Στη σχετική λίστα της εταιρίας «China Film Archive», ακολουθεί η κινεζική ταινία «The Founding of an Army», η οποία περιγράφει την πορεία του Κόκκινου Στρατού προς την εξουσία, ενώ τρίτη στις προτιμήσεις των θεατών αναδείχθηκε η ταινία «Mr. Six (Lao Pao Er)», ένα δράμα για τις συμμορίες που λυμαίνονται τους δρόμους του Πεκίνου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς