Πιπιλή: H κα Φώφη Γεννηματά, σκανδαλωδώς, η πλέον νόμιμη διπλοθεσίτισσα

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 20:50
A- A A+

Επίθεση στην υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σήμερα η υποψήφια νομάρχης Αθηνών με την «Υπερνομαρχία Δράσης» Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Η κα Πιπιλή τόνισε ότι «η κα Φώφη Γεννηματά είναι, σκανδαλωδώς, η πλέον νόμιμη διπλοθεσίτισσα στο ελληνικό δημόσιο. Είναι υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Οταν έφυγε από τη βουλή, και έγινε υπερνομάρχης, ψηφίστηκε επί Σημίτη ειδικός νόμος που της δίνει το δικαίωμα να αμείβεται όχι μόνο με την αποζημίωση του υπερνομάρχη -η οποία είναι πολύ σημαντική, έξι με επτά χιλιάδες ευρώ - αλλά να έχει εξ' ολοκλήρου και το μισθό της από μία τράπεζα».

Απαντώντας η κα Γεννηματά σημειώνει:

«1. Ανέφερε η κα Πιπιλή ότι η Φώφη Γεννηματά, λαμβάνει διπλό μισθό από την Υπερνομαρχία και την Εθνική Τράπεζα. Προφανώς αναφέρεται στη νομοθετική ρύθμιση που ισχύει από το 2003, με την οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πέτυχε την εξομοίωση των αποδοχών των αιρετών της (Νομάρχες, Αντινομάρχες, Επαρχοι) με αυτών που λαμβάνουν οι αιρετοί του Α’ βαθμού (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων).

Το γνώριζε αυτό η κα Πιπιλή, ως όφειλε άλλωστε, με δεδομένη τη θητεία της στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας;

2. Ανέφερε η κα Πιπιλή ότι ο «μισθός» του Υπερνομάρχη, ανέρχεται σε 6.000 - 7.000 ευρώ. Προφανώς η κα Πιπιλή, δεν γνωρίζει ότι η αποζημίωση που λαμβάνει η Υπερνομάρχης είναι 3.040,2 ευρώ μηνιαίως και ο μισθός του επί 20ετίας υπαλλήλου της Τράπεζας είναι 1.194 ευρώ.

3. Εκανε λόγο η κα Πιπιλή για "σκάνδαλο" και "διπλοθεσίτισσα". Γνωρίζει μήπως ότι οι ειδικές άδειες με αποδοχές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, αφορούν χιλιάδες συναδέλφους της, τόσο των Δήμων που υπηρετεί, όσο και του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που επιθυμεί να υπηρετήσει;

Αν δεν γνωρίζει θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί. Αν γνωρίζει, τότε τοποθετεί τον εαυτό της στο χώρο των συκοφαντών. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και στη συκοφαντία, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή