Γερμανία: Σειρά για την Ευρώπη στις διερευνητικές συνομιλίες

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 11:18
UPD:11:19
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να τεθεί ως κεντρικό σημείο μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και έκανε λόγο για «λάθος» του «μεγάλου» συνασπισμού που συγκροτήθηκε το 2013 να εστιάσει περισσότερο στην εσωτερική πολιτική και πολύ λίγο στην Ευρώπη.

A- A A+

Το μέλλον της Ευρώπης και η απάντηση στις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είναι το αντικείμενο της δεύτερης ημέρας των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.

Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να τεθεί ως κεντρικό σημείο μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και έκανε λόγο για «λάθος» του «μεγάλου» συνασπισμού που συγκροτήθηκε το 2013 να εστιάσει περισσότερο στην εσωτερική πολιτική και πολύ λίγο στην Ευρώπη. «Είναι καιρός», τόνισε στο ARD, «η Γερμανία να δώσει μια απάντηση στον Εμανουέλ Μακρόν».

Μεταξύ των προτάσεων του προέδρου της Γαλλίας είναι και η εισήγηση για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, ο οποίος, σύμφωνα με το CDU και τους Φιλελεύθερους (FDP) μπορεί να οδηγήσει σε κοινοτικοποίηση των χρεών των κρατών-μελών.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς μιλάει για εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» μέχρι το 2025.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή