Απάντηση Σιούφα - Παπαθανασίου σε δημοσίευμα

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 13:01
A- A A+

Ανακριβές χαρακτηρίζουν οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίου σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, υπό τον τίτλο «3 επιστολές εκθέτουν Σιούφα - Παπαθανασίου», επικρίνοντας τον υπογράφοντα το σχετικό άρθρο, γιατί όπως επισημαίνουν, «δεν τηρήθηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία που επιβάλλει την διασταύρωση της πληροφορίας».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ήθελε συγκεκριμένη εκπρόσωπο και από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και για το λόγο αυτό υποχρέωσε τον πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Αναλυτη να συντάξει τρεις επιστολές μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για την επιλογή του προσώπου που επιθυμούσε η κυβέρνηση.

Απαντώντας ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού αναφέρουν το τρόπο επιλογής των μελών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που ορίζονται ύστερα από πρόταση των φορέων: ΟΚΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ - και ειδικότερα της ΟΚΕ, επισημαίνουν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της ΟΚΕ.

Όπως υπογραμμίζουν, «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άσκησε πίεση και παρέμβαση για οποιαδήποτε φυσικό πρόσωπο, αλλά αντιθέτως έδωσε στην ΟΚΕ εμμέσως και μια επιπλέον θέση, ορίζοντας την προτεινόμενη από αυτή, κ. Γεωργία Μπεχρή, Επικ. Καθηγήτρια Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως επιλογή του υπουργού και όχι ως επιλογή της ΟΚΕ».

Και οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίου καταλήγουν:

«Γιατί ο εν λόγω δημοσιογράφος αγνόησε το νόμο και απέφυγε να διασταυρώσει την πληροφορία που είχε, ζητώντας έγκαιρα την άποψη μας;

Γιατί δεν τήρησε τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία που επιβάλλει τη διασταύρωση των στοιχείων που διαθέτει, για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σωστής ενημέρωσης του πολίτη;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή