Σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προβεί ο ΣΥΝ

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 13:16
UPD:13:19
A- A A+

Σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προβεί τις επόμενες μέρες ο Συνασπισμοός, προκειμένου –όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος- «να ανοίξουν μια σειρά φάκελοι, που έχουν σχέση με την ακτοπλοΐα, με αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, ειδικά όσον αφορά στη χρήση πιστωτικών καρτών ή στη φοβερή διαφορά που έχουμε ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων στην Ελλάδα και υποθέσεις που έχουν σχέση με σημαντικούς τομείς και ιδίως όσον αφορά τα προϊόντα διατροφής».

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρο Ζησιμόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισήμανε ακόμη την ανάγκη να ενισχυθεί η εποπτεία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, να υπάρχει μία τακτική επαφή, και όχι απλώς η ετήσια έκθεση, και να έχει δυνατότητα η Βουλή να ενημερώνεται και να κάνει υποδείξεις σχετικά με ζητήματα που χρειάζονται παρέμβαση της Επιτροπής ή με ζητήματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Εμείς –τόνισε χαρακτηριστικά- θεωρούμε ότι η “γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια” και ότι, όλοι το γνωρίζουμε αυτό, στην Ελλάδα οι αντιδράσεις και τα μέτρα που έχουν παρθεί στις περιπτώσεις εκείνες που παραβιάζεται ο λεγόμενος ανταγωνισμός και που οδηγούν σε μια καταλήστευση του καταναλωτικού κοινού νομίζω ότι είναι πολύ χαμηλότερα απ’ αυτά που θα έπρεπε να παρθούν».

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σημείωσε πως «θεσμικά η Επιτροπή σαν ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, είναι υπόλογη και ελέγχεται μόνο από το Κοινοβούλιο». «Από την άποψη λοιπόν αυτή η σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ και τα μέλη του κόμματος ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και ευχάριστη για μας και του ζήτησα ότι, αν θέλετε να στηρίξετε την Επιτροπή, φροντίστε να την ελέγχετε περισσότερο, γιατί μέσα απ΄ αυτόν τον έλεγχο, ακριβώς επειδή πιστεύω ότι η Επιτροπή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, το μόνο που μπορεί να βγει είναι η ίδια η Επιτροπή πιο δυναμωμένη, πιο ενισχυμένη», πρόσθεσε ο κ. Ζησιμόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή