Η Βρετανία στηρίζει την τουρκική ένταξη στην Ε.Ε.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι διεξάγει πόλεμο εναντίον του Ισλάμ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 14:54
A- A A+

Την υποστήριξή της Βρετανίας στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. επανέλαβε σήμερα η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μάργκαρετ Μπέκετ, επισημαίνοντας πως μέσω της στάσης αυτής απαντά στους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η χώρα της στηρίζει τον πόλεμο εναντίον του Ισλάμ.

«Ορισμένοι κατηγορούν τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διεξάγουν ένα πόλεμο εναντίον του Ισλάμ», είπε η κ. Μπέκετ. «Γιατί τότε η Βρετανία δίνει τη μάχη για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ; Και γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την επιλογή αυτή;», παρατήρησε.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, η κ. Μπέκετα σημείωσε πως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «υλοποιεί την ελπίδα της ειρήνης που είχε εμπνεύσει τους ιδρυτές της», προσθέτοντας ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα βοηθούσε στην ανάμειξη των πολιτισμών και των πίστεων.

«Αν καταφέρουμε να βάλουμε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μια πραγματική συμβολή στο διάλογο και στη συζήτηση μεταξύ των πίστεων και των πολιτισμών στον κόσμο», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή