Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Σκοπιανό

Στόχος ο καθορισμός των επόμενων βημάτων της Αθήνας
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 11:18
UPD:13:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη

Διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά, συγκαλείται στο Μαξίμου, για το Σκοπιανό.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός και αποτελεί επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι στο παρασκήνιο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σημερινή σύσκεψη έχει στόχο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων της Αθήνας και αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για τους ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς, λόγω της συμμετοχής του υπουργού Άμυνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο δίκτυο Euronews υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος δε θα προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση με τη στάση του στο Σκοπιανό, ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Καμμένου με τον ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Στέλιο Κούλογλου να δηλώνει ότι «σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία οι βουλευτές αποφασίζουν… Φτάσαμε στο σημείο να μην αποφασίζουν τα κόμματα, αλλά ο κ. Καμμένος».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνησημ Αθήνα και Σκόπια έχουν έρθει κοντά σε συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει παντού, ενώ αναμένονται κρίσιμες συναντήσεις το επόμενο διάστημα, εντός και εκτός συνόρων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή