Συγχαρητήρια Βαληνάκη σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 18:15
A- A A+

Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. συνέπεσε η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της υπουργικής Διάσκεψης της Γαλλοφωνίας.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε στο Βουκουρέστι, ο Ελληνας υφυπουργός συνεχάρη τον Ρουμάνο και τον Βούλγαρο ομόλογό του Μιχάι-Ραζβάν Ουνγκουρεάνου και Ιβάιλο Κάλφιν, αντίστοιχα.

«Σήμερα είναι σημαντική ημέρα για την Ευρώπη, καθώς επισημοποιείται, έστω και με σκληρούς όρους, η ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας την 1η Ιανουαρίου 2007 στην Ε.Ε.. Καλωσορίζουμε με θέρμη τα δύο αυτά κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο κ. Βαληνάκης, με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στα όποια προβλήματα και καθυστερήσεις εμφανίζουν οι δύο χώρες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα αντιμετωπιστούν τάχιστα από τις κυβερνήσεις των χωρών», ενώ στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις υποψήφιες χώρες, τόνισε: «Για μας είναι δεδομένη η δυνατότητα όλων των υποψηφίων κρατών να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον εκπληρώνουν πλήρως τα κριτήρια και προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ε.Ε.. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που τίθενται από την Ε.Ε. πρέπει να εφαρμόζονται. Δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή