Επανέρχεται στο θέμα της «διπλοθεσίας» Γεννηματά, η Πιπιλή

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006 18:23
A- A A+

Επανέρχεται στο θέμα της «διπλοθεσίας» της υπερνομάρχου Φώφης Γεννηματά http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/25/1245194.htm , η υποψήφια νομάρχης Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, και εξηγεί:

«1) Ο μηνιαίος μισθός της κας Γεννηματά στη Εθνική Τράπεζα, με τα νόμιμα επιδόματα είναι 1.910 ευρώ. Αυτά τα εισπράττει ως «αποσπασμένη» στην υπερνομαρχία, κάτι που η κα Γεννηματά αποφεύγει, επιμελώς, να αναφέρει.

2) Ως υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς και πρόεδρος ΕΝΑΕ εισπράττει, ως μισθό και αμοιβές από συνεδριάσεις, κατά μέσο όρο, συνολικά 5.700 ευρώ το μήνα.

3) Αρα, οι συνολικές αποδοχές της κας Γεννηματά ως διπλοθεσίτισσας είναι περίπου 7.600 ευρώ, μεικτά όπως συνηθίζεται να δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

4) Και γνωρίζω, και είμαι ενημερωμένη για όλα όσα αφορούν στις αποδοχές των αιρετών (νομαρχών, αντινομαρχών, επάρχων), όπως αυτές «τακτοποιήθηκαν» με τη νομοθετική ρύθμιση του Νόμου 2031 της 23ης Μαΐου 2003. Με τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 11 (παράγραφος 3), η πρόεδρος της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι νομάρχες, οι βοηθοί νομάρχες κ.λπ., που έχουν θέση σε δημόσιες επιχειρήσεις, Τράπεζες και ΔΕΚΟ, οι οποίοι εξήλθαν ή εξέρχονται του δημόσιου τομέα (π.χ. Εθνική Τράπεζα, στην οποία είναι υπάλληλος η κα Γεννηματά), απολαμβάνουν ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών, για όλο το διάστημα που ασκούν τα καθήκοντά τους.

Κάτι, που φυσικά δεν ισχύει για το σύνολο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων είναι και οι κατά νόμον μονοθεσίτες νομαρχιακοί δημοτικοί άρχοντες και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακόμη, διατυπώνω τα εξής ερωτήματα:

- Είναι η Εθνική Τράπεζα δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα; Και αν είναι ιδιωτικό ίδρυμα, πώς μπορεί και πληρώνει αργομισθίες;

- Γιατί η κα Γεννηματά δεν παραχωρεί την αργομισθία της σε ένα ευαγές ίδρυμα, όπως έκανε στο παρελθόν ο Κώστας Σημίτης, όταν εξελέγη πρωθυπουργός, και παραιτήθηκε της μισθοδοσίας του ως πανεπιστημιακός καθηγητής, προς χάριν της Παντείου;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή