Τραμπ: Απογοητευμένος από την Κίνα που επιτρέπει την μεταφορά πετρελαίου στη Β. Κορέα

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 20:08
UPD:20:12
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

«Πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι η Κίνα επιτρέπει τη μεταφορά πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως τέτοιες κινήσεις εμποδίζουν την εξεύρεση μιας «φιλικής λύσης».

«Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω - πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι η Κίνα επιτρέπει την μεταφορά πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα. Δεν θα βρεθεί ποτέ μια φιλική λύση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, εφόσον αυτό συνεχιστεί», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δημοσιεύματα στη Νότια Κορέα ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες πως κινεζικά και βορειοκορεατικά πλοία κάνουν παρανόμως μεταγγίσεις πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να μεταφέρουν πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα.

Η Κίνα από την πλευρά της τόνισε ότι δεν υπήρξαν πωλήσεις πετρελαίου από κινεζικά πλοία στη Βόρεια Κορέα που να παραβιάζουν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Πιονγκιάνγκ.

Την περασμένη Παρασκευή (22 Δεκεμβρίου) το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα βάσει του οποίου επιβάλλονται νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με τη στήριξη και της Κίνας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα.

Εκτιμάται πως η μείωση της πρόσβασης της Πιονγιάνγκ σε πετρέλαιο θα επιφέρει πλήγμα στο πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή