Κρύο και χιόνια στην κεντρική και ανατολική χώρα

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 08:20
UPD:08:21
kefaloniapress.gr
A- A A+

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ, θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ παγετός θα επικρατήσει κυρίως στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά και στην Πάρνηθα πάνω από 400 μέτρα. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και σε περιοχές στα βόρεια με υψόμετρο 200-300 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ, κυρίως στα ανατολικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή