Καταλονία: Η Δικαιοσύνη διευρύνει τις διώξεις κατά των αυτονομιστών

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 18:30
UPD:23/12/2017 16:47
REUTERS/JUAN MEDINA
A- A A+

Σε έξι ακόμη πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα, διεύρυνε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας την άσκηση διώξεων με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης, ένα 24ωρο μετά τη νίκη των αυτονομιστών στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να διευρύνει την έρευνα στη Μάρτα Ροβίρα, η οποία εξελέγη στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Η Ροβίρα είναι το νούμερο δύο του κόμματος της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας (ERC), ο ηγέτης του οποίου, Οριόλ Ζουνκέρας, βρίσκεται στη φυλακή.

EURONEWS

Ο προκάτοχος του Κάρλες Πουτζντεμόν στην ηγεσία της περιφερειακής κυβέρνησης Άρτουρ Μας βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών όπως και η Μάρτα Πασκάλ, η ηγέτιδα του κόμματός τους.

Επιπλέον, δύο πρώην βουλευτίνες του κόμματος CUP η Άνα Γκαμπριέλ και η Μιρέια Μπόγια και η πρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών αρχών υπέρ της Ανεξαρτησίας Νεούς Γιοβέρας.

Τα έξι αυτά πρόσωπα προστίθενται στον κατάλογο των 22 κατηγορουμένων που ερευνώνται για τον ρόλο τους στην πορεία προς την κήρυξη της ανεξαρτησίας από την καταλανική ηγεσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή