Καταδίκη της επίθεσης στο Εφετείο, αλλά και αιχμές για την κυβερνητική κριτική στη Δικαιοσύνη

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 12:50
UPD:13:55
REUTERS/COSTAS BALTAS
A- A A+

Καταδίκασαν κυβέρνηση και κόμματα τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, ωστόσο δεν έλειψαν και οι αιχμές για σύνδεσή της με την κριτική που ασκεί η κυβέρνηση σε δικαστικές αποφάσεις. 

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τόνισε ότι «πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» για να προσθέσει: «Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

Για «αποτρόπαιη και καταδικαστέα εγκληματική πράξη» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, συμπληρώνοντας ότι στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου.

«Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντί τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι «να ρίχνουν 'νερό στο μύλο' όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασε και το Ποτάμι, το οποίο ωστόσο παρατήρησε ότι «η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία» και πως «πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξάρθρωσή της»

EURONEWS

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να ενισχυθεί η θεσμική λειτουργία και να γίνεται σεβαστή η διάκριση των εξουσιών». Σε σχετική του ανακοίνωση ανέφερε ότι «οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη οδηγούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ανεξαρτήτως προθέσεων στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου μίλησε για εγκληματική ενέργεια «που στρέφεται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή».

Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης καταδίκασε την επίθεση και επεσήμανε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Λεβέντης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Κοντονή, ο οποίος με την εμπαθή τακτική του μπορεί να οπλίσει τα χέρια κάποιων παρανοϊκών που πιστεύουν ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με τις βόμβες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή