Συνάντηση Παπούλια - Βουλγαράκη μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 17:37
A- A A+

Μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλαγαράκης, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο ιδιαίτερο γραφείο του.

Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια γενικότερα για ζητήματα του υπουργείου Πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και στον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης για τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση νόμου για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας, στην οποία θα προΐσταται, τιμητικά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, ο κ. Βουλγαράκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Ακρόπολης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία ανάπτυξη των εργασιών αναστύλωσης των τελευταίων χρόνων και για την οριστική τοποθέτηση των αντιγράφων δύο νέων κιονοκράνων πάνω στους αναστηλωμένους ιωνικούς κίονες των Προπυλαίων.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού, η πιστότητα των αντιγράφων και η ποιότητα της κατεργασίας του μαρμάρου, που έγινε με το χέρι, είναι αδιάψευστος μάρτυρας του υψηλού επιπέδου, το οποίο έχει επιτευχθεί στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, και συμπλήρωσε λέγοντας πως η εργασία αυτή θα συνεχιστεί με την με την τοποθέτηση των υπόλοιπων μελών της οροφής.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε τέλος, πως το σύνολο των εργασιών που διεξάγονται στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, προετοιμάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποδοχή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, και την επανενσωμάτωσή τους στο ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.

Προτεινόμενα για εσάς