Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 06:48
UPD:10:01
A- A A+

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη, σε εφημερίδα και σε ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε. Στος 3.25 η βόμβα εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτήρια.

EURONEWS

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα». Ζήτησε παράλληλα επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτήρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, όπου βρίσκονται και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φύλακα του κτηρίου

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν κατά του φύλακα του Εφετείου, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει, ενώ πριν από λίγο βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια και το αυτοκίνητο με το οποίο πιθανότατα διέφυγαν.

Ειδικότερα, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτήριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Λίγη ώρα πριν, στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή