Ερντογάν προς Τραμπ: Δεν μπορείς να αγοράσεις την ψήφο μας για την Ιερουσαλήμ

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 14:21
UPD:14:43
REUTERS/HANDOUT

«Τραμπ, δεν μπορείς να αγοράσεις τη δημοκρατική θέλησή μας με τα δολάρια σου», τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

A- A A+

Επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο ομόλογός του της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ψηφοφορία, αργότερα εντός της ημέρας, στον ΟΗΕ για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ.

«Τραμπ, δεν μπορείς να αγοράσεις τη δημοκρατική θέλησή μας με τα δολάρια σου», τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, καλώντας και τις υπόλοιπες χώρες να μην υποκύψουν σε πρακτικές εξαγοράς τις οποίες, κατά τον ίδιο, ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, σε κοινή συνέντευξή τους σε τουρκικό έδαφος, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Κράτους της Παλαιστίνης είχαν καταγγείλει τις ΗΠΑ για απειλές και εκφοβισμούς κρατών στον ΟΗΕ, προκειμένου αυτά να μην ψηφίσουν το ψήφισμα καταδίκης της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την κυβέρνηση Τραμπ.

EURONEWS

Η Τουρκία έχει πρωτοστατήσει στην καταδίκη της κίνησης του Αμερικανού προέδρου και έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να ανοίξει πρεσβεία στο Κράτος της Παλαιστίνης, στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η τελευταία είναι αραβικό έδαφος το οποίο έχει καταληφθεί από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967, ενώ έχει προσαρτηθεί στο εβραϊκό κράτος και επίσημα το 1980, προσάρτηση ωστόσο την οποία δεν έχει αναγνωρίσει κανένα κράτος του πλανήτη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή