Φορολογική μεταρρύθμιση: Διθύραμβος Τραμπ για τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 19:03
UPD:19:05
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Με διθυραμβικό τόνο αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, για την επιτυχία της υπερψήφισης της φορολογικής μεταρρύθμισης, της μεγαλύτερης στη χώρα από το 1986.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία για την φανταστική δουλειά που έκανε, στρατηγικά και πολιτικά για την έγκριση από τη Γερουσία του νομοσχεδίου για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ και μεταρρυθμίσεις. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο ή πιο ταλαντούχο συνεργάτη. Η ομάδα μας θα δει στο μέλλον πολύ περισσότερες ΝΙΚΕΣ!», ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στην τελευταία και οριστική μορφή του από τη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου, με 51 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να έχει εγκριθεί οριστικά και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτω σώμα, στο οποίο το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του κ. Τραμπ έχει πολύ πιο άνετη πλειοψηφία.

Αργότερα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα διοργανώσει μίνι εορταστική εκδήλωση για την έγκριση του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να υπογράψει πριν το τέλος του έτους.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τεράστια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 21%, ενώ περιέχει μειώσεις και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ζευγαριών, ιδιαίτερα για τα μεσαία εισοδήματα.

Οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης θεωρούν ότι θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και θέσεις εργασίας, με τους επικριτές της να κάνουν λόγο για φορολογικά προνόμια για τους πλουσιότερους και για επιβάρυνση του δημόσιου χρέους κατά 1,455 τρισ. δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή