Ενημέρωση Καραμανλή από τον υπουργό Ανάπτυξης

Συζήτησαν και για την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 12:56
UPD:16/01/2007 18:54
A- A A+

Για την 6η Ευρω-Μεσογειακή διάσκεψη υπουργών Βιομηχανίας στη Ρόδο και τη συνάντηση των 12 υπουργών των χωρών - μελών του ΟΣΕΠ, για θέματα ενεργειακής συνεργασίας, στο Σότσι της Ρωσίας, ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Χριστένκο και τον ομόλογό τους της Βουλγαρίας κ. Οφτσάροφ, για τα βήματα που πρόκειται να γίνουν στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, σε συνέχεια της Συνάντησης Κορυφής της Αθήνας, μεταξύ του προέδρου Πούτιν, του Βούλγαρου προέδρου Παρβάνοφ και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι κ.κ. Καραμανλής και Σιούφας συζήτησαν επίσης αναλυτικά για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος θα ισχύσει από την 1/1/2007, μετά την οριστικοποίηση της κατανομής των περιφερειακών ενισχύσεων. Όπως είπε ο κ. Σιούφας, θα είναι - και αυτός - ένας ρωμαλέος αναπτυξιακός νόμος, για να δώσει ένα ακόμα βήμα στην ανάπτυξη, στην ανάπτυξη παντού και κυρίως στην ελληνική περιφέρεια.

Τέλος, ο κ. Σιούφας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για όλα τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ερωτηθείς σχετικά με την Επιτροπή, και για το αν ο Πρωθυπουργός καλύπτει την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Σιούφας αρκέστηκε να πει πως για όλα τα θέματα υπάρχουν αναλυτικές απαντήσεις στα πρακτικά της προχθεσινής συνεδρίασης της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή