Δήμος Αθηναίων: Αυθαίρετη και καταχρηστική η δέσμευση λογαριασμών του Αθήνα 9.84

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 11:58
UPD:12:12
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

«Αυθαίρετη και καταχρηστική» χαρακτηρίζει ο Δήμος Αθηναίων την «προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του 'Αθήνα 9.84', από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων».

Όπως επισημαίνει ο Δήμος «πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης».

Η απόφαση, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, «ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006».

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του «Αθήνα 9.84», έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά «σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού».

Ο Αθήνα 9.84 «βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση στα 30 χρόνια λειτουργίας του μετά την αιφνιδιαστική απόφαση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της επιχείρησης των νομίμων εκπροσώπων του και των συγγενών τους, για δήθεν μη καταβολή τέλους χαρτοσήμου επί της ετήσιας δημοτικής επιχορήγησης που λαμβάνει από το Δήμο Αθηναίων» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του ραδιοφωνικού σταθμού.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμούς πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 14.00 και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή