Euroleague: Μπορεί και χωρίς τον Νικ ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:16
UPD:23:34
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε μάλλον εύκολα την απουσία του ηγέτη του, Νικ Καλάθη, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ με 89-76, που ήταν η ένατη σε 13 αγωνιστικές στη φετινή Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» βασίστηκαν στην επιθετική πολυφωνία τους, καθώς πέντε παίκτες τους είχαν διψήφιο νούμερο πόντων (Γκιστ, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Παππάς και Λεκαβίτσιους), ενώ Γκιστ και Σίνγκλετον κυριάρχησαν στη μάχη του αέρα κατεβάζοντας από 10 ριμπάουντ και κάπως έτσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφτασε στο «7Χ7» εντός έδρας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν επίθεση-πολυβόλο, σουτάροντας 13/24 δίποντα και 6/12 τρίποντα, με τον Λεκαβίτσιους να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το διάστημα, προλαβαίνοντας να σκοράρει 13 πόντους με 5/5 σουτ ως την ανάπαυλα.

Η διαφορά δημιουργήθηκε στην τρίτη περίοδο, όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε πολύ και υποχρέωσε τους Ισραηλινούς σε κακές επιλογές, με τους παίκτες του Σπάχια να κάνουν τρία λεπτά για να βρουν το δρόμο προς το καλάθι.

Οι γηπεδούχοι πήραν έτσι διψήφια διαφορά, λίγο αργότερα στην «εξίσωση» της επίθεσης μπήκε και ο Ντένμον με το σκορ να γίνεται 72-56 και όλα τελείωσαν για τη Μακάμπι, που «έπεσε» στο 7-6.

Πλέον, οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στη μάχη που ακολουθεί σε δύο ημέρες στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και η οποία προβλέπεται «θερμή».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις