«Καμία παραχώρηση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για χάρη της Ε.Ε.»

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 16:06
A- A A+

Οι τουρικές ένοπλες δυνάμεις ουδέποτε θα κάνουν παραχωρήσεις για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Γενέρ Καραχάνογλου, σε μία ακόμα αντίδραση κατά των πιέσεων της Ε.Ε. για πλήρη έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων από την πολιτική εξουσία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ουδέποτε θα κάνουν παραχωρήσεις οι οποίες τους ζητούνται για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Γενέρ Καραχάνογλου μιλώντας στη Ναυτική Ακαδημία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Όπως υποστήριξε, οργανώσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και το εξωτερικό, που θέλουν να καταστρέψουν τις ένοπλες δυνάμεις, εντείνουν τις προσπάθειές τους.

«Λυπάμαι αυτούς τους άθλιους που προετοιμάζουν το δικό τους τέλος. Οι οργανώσεις αυτές είτε θα φύγουν από την Τουρκία είτε θα πνιγούν στη θάλασσα της Ανατολίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος Καραχάνογλου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγκ, αρχηγός του τουρκικου στρατού, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ενόπλων δυνάμεων να επεμβαίνουν στην πολιτική για να υπερασπιστούν το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή