Παπαρήγα: «Είτε μεγάλο είτε μικρό το ΑΕΠ, οι ταξικές διακρίσεις μεγαλώνουν»

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 16:56
A- A A+

«Είτε μεγάλο είτε μικρό το ΑΕΠ, οι ταξικές διακρίσεις μεγαλώνουν και οξύνονται. Είτε μεγαλώνει το ΑΕΠ είτε μικραίνει, υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Και επομένως εμείς με αυτά τα πυροτεχνήματα δεν παρασυρόμαστε».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την αναθεώρηση προς τα πάνω του ΑΕΠ.

Εξάλλου, όσον αφορά την απόπειρα απάλειψης στοιχείων από τα αρχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η κ. Παπαρήγα τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα δούνε πολλά τα μάτια μας ακόμα. Έκανε; Που να ξέρουμε εμείς ποιος την έκανε. Θα δείτε και άλλα, είναι κράτα με να σε κρατώ. Η ΝΔ λέει στο ΠΑΣΟΚ. Με κρατάς; Σε κρατάω και εγώ. Θα βγουν χαρτιά, πάρα πολλά χαρτιά, μέχρι την κάλπη. Όλα βγαίνουν τώρα 15 ημέρες πριν της εκλογές. Δε λέμε ότι όλα προέρχονται λόγω των εκλογών αλλά χρησιμοποιούνται από πολλούς». Όπως παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ, «καμιά Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να τα βάλει με τη ζούγκλα της αγοράς. Κοιτάξτε να δείτε, όταν λένε κανόνες, τι εννοούνε; Κανόνες ανάμεσα στους ομίλους. Οι κανόνες δεν αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων... Τα μονοπώλια μεταξύ τους και συμπράττουν και ανταγωνίζονται. Κάποια στιγμή υπάρχει μια ισορροπία. Μπορεί να είναι δέκα. Οι δέκα θα γίνουν πέντε στην πορεία».

Τέλος, σε ερώτηση αν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ στη ΔΕΗ θα μπορούσαν να είχαν αποκαλύψει κάποια σκάνδαλα, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως αφενός το κόμμα της δεν έχει εκπρόσωπο στη διοίκηση, αφετέρου ακόμα κι αν υπήρχε εκπρόσωπος «τα παιχνίδια είναι στημένα εκτός», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η συμμετοχή των εργαζομένων στις διοικήσεις δεν έβγαλε τίποτα. Αντίθετα, νομιμοποίησε τις αποφάσεις των διοικήσεων. Δεν βγάζεις άκρη. Γιατί για να υπάρξει εργατικός έλεγχος αποφασιστικός, πρέπει να υπάρχει εργατική εξουσία. Και πάλι τότε πρέπει να διασφαλίζει τον εργατικό έλεγχο, να τον κάνει πάνω στην εργατική εξουσία», συμπλήρωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή