Η Μέι ενημερώνει το κοινοβούλιο για τη μεταβατική φάση του Brexit

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 13:31
UPD:13:34
REUTERS/SIMON DAWSON
A- A A+

Έμφαση στο σχέδιό της για μια μεταβατική περίοδο του Brexit, με διατήρηση της πρόσβασης στις αγορές της Ε.Ε. θα δώσει η Τερέζα Μέι, κατά την ενημέρωση του βρετανικού κοινοβουλίου, αναφορικά με το τελευταίο ταξίδι της στις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εξασφάλισε την προηγούμενη εβδομάδα συμφωνία, για προώθηση των συζητήσεων για τους προσωρινούς και μακροπρόθεσμους εμπορικούς διακανονισμούς.

Σήμερα θα ενημερώσει τη Βουλή για τις συζητήσεις με την Ε.Ε. και θα προσδιορίσει ένα πλαίσιο για μια χρονικά περιορισμένη περίοδο εφαρμογής, διαμορφωμένο έτσι ώστε να κάνει πιο ήπια την αποχώρηση της Βρετανίας και να υπάρχει σαφήνεια για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

«Αυτό θα παράσχει τη βεβαιότητα στους εργοδότες και στις οικογένειες πως πρόκειται να παραδώσουμε ένα ομαλό Brexit», αναμένεται να πει και να προσθέσει πως οι βασικές γραμμές που συμφωνήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, κατέληξαν σε μία κοινή επιθυμία με την Ε.Ε. να γίνει «ταχεία πρόοδος» σε μία τελική συμφωνία.

Παράλληλα με την ενημέρωση του κοινοβουλίου η Μέι αναμένεται να συναντήσει υπουργούς, για να συζητήσει το ακανθώδες θέμα της μακροπρόθεσμης σχέσης της χώρας με την Ε.Ε., πρώτη φορά από το δημοψήφισμα εξόδου τον Ιούνιο του 2016, για να εξετάσει κατ' αυτόν τον τρόπο το θέμα με ανώτερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή