Στην Ελπίδα Κόκκοτα το 1ο βραβείο των Greek International Women Awards

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 13:15
UPD:14:28
Δελτίο Τύπου
A- A A+

Με το 1ο βραβείο των Greek International Women Awards (GIWA) βραβεύτηκε η Ελπίδα Κόκκοτα από επιτροπή κριτών στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο για το διεθνή κοινωνικό της αντίκτυπo μέσω του μη κερδοσκοπικού της οργανισμού MeXOXO.

Από το 2013, η κ. Κόκκοτα έχει υποστηρίξει 1767 γυναίκες στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Νεπάλ και την Ελλάδα ώστε να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να οικοδομήσουν την κοινωνικο-οικονομική τους ανάπτυξη. Έχει δεσμεύσει επίσημα τον εαυτό της στο Clinton Global Initiative να βοηθήσει 5000 γυναίκες παγκοσμίως μέχρι το 2020.

Αυτό γίνεται καθημερινή πραγματικότητα μέσω του προγράμματος Counting Stars που υποστηρίζεται από το The Coca-Cola Foundation και άλλων προγραμμάτων όπως το Hult Prize.

«Αυτό το βραβείο σημαίνει τόσο πολλά για μένα. Το MeXOXO ξεκίνησε από το μηδέν με μηδενικές χρηματοδοτήσεις αλλά με αστείρευτη αγάπη για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που δίνουν την καθημερινή τους πάλη στη ζωή. Ευχαριστώ κάθε άτομο που υποστήριξε και πιστεύει στο όραμά μου. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλες τις 1767 γυναίκες που έχουμε βοηθήσει μέχρι και σήμερα με πολύ αγάπη και εκτίμηση στα όνειρά τους» δήλωσε η Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του MeXOXO.org

Το τρόπαιο έχει ήδη ξεκινήσει να ταξιδεύει τον κόσμο ώστε να εμπνεύσει και να ανταμείψει τις γυναίκες MeXOXO που έχουν εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και τη σταδιοδρομία τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή