Ντ. Μπακογιάννη: «Δεν βλέπω πρόωρες εκλογές»

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 12:12
A- A A+

«Δεν βλέπω πρόωρες εκλογές, και δεν βλέπω το λόγο να γίνουν πρόωρες εκλογές», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε νωρίτερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι για τη ΝΔ θα είναι νίκη η νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχήθηκε να εκλεγούν υποψήφιοι με πρόγραμμα και σαφή προσανατολισμό για το καλό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κάθε εκλογή έχει πολιτικά μηνύματα, σημειώνοντας πως θα αναλυθούν το βράδυ των εκλογών.

Η υπουργός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που ολοκληρώθηκε χθες, καθώς και για τις διμερείς επαφές που είχε η κ. Μπακογιάννη με την αμερικανική πολιτική ηγεσία. Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι θα γίνει και ενημέρωση της ελληνικής Βουλής για το θέμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση της Τουρκίας και τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί η πολιτική της ηγεσία, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο είναι μια περίοδος κατά την οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας και θα φανεί αν θα τιμήσει την υπογραφή της στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Μαζί με τους εταίρους μας θα αξιολογήσουμε αυτές τις αποφάσεις, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Αγκυρα, η υπουργός απάντησε: «Όπως ξέρετε, βρισκόμαστε στη διαδικασία προσπάθειας ανεύρεσης ημερομηνιών. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία για το χρόνο επίσκεψης του κ. Γκιούλ στην Αθήνα, όπως και για τον πρωθυπουργό στην Αγκυρα».

Η υπουργός Εξωτερικών έκανε επίσης λόγο «για ένταση και ρητορικές εξάρσεις τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει λόγο να παρακολουθήσει καθώς έχει εκφράσει με σταθερότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα τις απόψεις της. Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την κατάσταση και θα την αξιολογήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή