ΚΚΕ: Στασιμότητα μισθών - Αύξηση έμμεσων φόρων

Παπαρήγα: Ψευδεπίγραφη, επικίνδυνη και πλανερή η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 16:09
A- A A+

«Το σχέδιο του Προϋπολογισμού αποδεικνύει το σταθερό ταξικό προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση βαδίζοντας στο γνώριμο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αρνείται να ικανοποιήσει βασικές λαϊκές ανάγκες, τη στιγμή που αυξάνει σημαντικά ο παραγόμενος πλούτος, προχωρά με υψηλούς ρυθμούς η καπιταλιστική ανάπτυξη και μεγαλώνει ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην παραγωγή. Η πρόσφατη αναθεώρηση του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτική».

Τα παραπάνω επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου του Προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας πως προβλέπει στασιμότητα των μισθών των εργαζομένων με δεδομένο τον πληθωρισμό και σημαντική αύξηση των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια, όπως των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τσιγάρα, τα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα, το προσχέδιο «αξιοποιεί ένα μικρό μέρος από τις απώλειες του λαϊκού εισοδήματος των προηγούμενων χρόνων για να διαχειρισθεί ορισμένα φαινόμενα ακραίας φτώχιας (ΕΚΑΣ, συντάξεις ΟΓΑ κλπ), δίνοντας ελεημοσύνη».

Από την πλευρά της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκανε λόγο για πόλωση ψευδεπίγραφη, επικίνδυνη και πλανερή, ακριβώς γιατί -όπως επισήμανε- γίνεται έξω από το πεδίο των πραγματικών προβλημάτων. «Είναι μια πόλωση για τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού και για το ψωμί της εξουσίας», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια πραγματική πόλωση σήμερα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Από τη μια μεριά είναι η πλουτοκρατία, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και από την άλλη είναι η εργατική τάξη, όλος ο εργαζόμενος λαός. Αυτή η πόλωση πρέπει να οξυνθεί και στη βάση αυτή να αναγεννηθεί το λαϊκό κίνημα».

.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή