Φινάλε για... κλάματα στον Α΄ γύρο για την ΑΕΚ

Η Ένωση έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και απέτυχε να στεφθεί απόλ σήμερα «πρωταθλήτρια χειμώνα»
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 19:21
UPD:19:45
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Απέτυχε να «κλειδώσει» τον άτυπο τίτλο της «πρωταθλήτριας χειμώνα» η ΑΕΚ, η οποία στην τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Δώρο Χριστουγέννων» έκανε η ΑΕΚ στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, αρκεί να επικρατήσουν στα ματς που έχουν να δώσουν στη συνέχεια. Σε λίγη ώρα ο ΠΑΟΚ παίζει στην Κρήτη με τον Πλατανιά, ενώ αύριο (17/12) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και με νίκη θα στεφθεί «πρωταθλητής χειμώνα».

Ιδανικότερο ντεμπούτο στον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας» δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Γιώργος Παράσχος. Ο έμπειρος τεχνικός έστησε μαεστρικά την ομάδα του απέναντι στην Ένωση κι αν εξαιρέσει κανείς δύο-τρεις περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Τσόβιτς, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Απόλλωνας δεν κινδύνευσε.

Η κορυφαία ίσως ευκαιρία της ΑΕΚ σημειώθηκε στο 38΄, όταν ο Λόπες βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσόβιτς, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 50΄ ο «Δικέφαλος» έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λιβάγια έκανε τη σέντρα και ο Μπακασέτας έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά η κεφαλιά του ήταν κακή προς το κέντρο της εστίας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Τσόβιτς.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της ΑΕΚ όλο και αγχώνονταν περισσότερο, ήταν νευρικοί και με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, απέναντι σε αυτούς του Απόλλωνα που αμύνονταν μαζικά για να κρατήσουν το «μηδέν». Τελικά η ομάδα του Παράσχου πήρε έναν «παλικαρίσιο» βαθμό και δικαιολογημένα ελπίζει ότι το 2018 θα είναι ακόμη καλύτερο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις