Η Τυφλίδα παρέδωσε στον ΟΑΣΕ του τέσσερις Ρώσους στρατιωτικούς

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 16:56
UPD:17:50
A- A A+

Οι αρχές της Γεωργίας παρέδωσαν σήμερα σε μεσολαβητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη» (ΟΑΣΕ - OSCE), τους τέσσερις Ρώσους στρατιωτικούς που κατηγορούνταν για κατασκοπεία.

Οι τέσσερις θα μεταβούν αεροπορικώς στην πατρίδα τους αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα ο προεδρεύων του OSCE, υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Κάρελ ντε Γκουχτ, κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει και αυτή σε κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Γεωργία, αποκαθιστώντας το συντομότερο δυνατό τη συγκοινωνιακή σύνδεση με τη χώρα.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για συνάντηση των δύο πλευρών σε ανώτατο επίπεδο για την εκτόνωση της κρίσης, σημειώνοντας ότι η Τυφλίδα έχει ήδη κάνει αποδεκτή την πρόσκληση για μία τέτοια συνάντηση.

Προηγουμένως, ανακοινώνοντας την παράδοση των τεσσάρων Ρώσων κατασκόπων, ο πρόεδρος της Γεωργίας υπογράμμισε: «Θέλω να το κάνω σαφές, έχουμε μία βάσιμη υπόθεση κατασκοπείας, υπονόμευσης, και μία προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μου».

«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις (με τη Ρωσία), αλλά δεν είμαστε κράτος δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Η κρίση μεταξύ των δύο χωρών ξέσπασε όταν οι αρχές της Γεωργίας συνέλαβαν τέσσερις αξιωματικούς του ρωσικού στρατού την περασμένη Τετάρτη, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή