Μπους: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.»

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 19:37
A- A A+

Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειων στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Λευκό Οίκο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, των δύο ηγετών συζητήθηκε η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και η απειλή του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, ενώ ο κ. Μπους συνεχάρη τον κ. Ερντογάν για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη χώρα του.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν μίλησε για κοινή δράση κατά της τρομοκρατίας, η οποία, όπως είπε, είναι σήμερα σημαντικότερη από ποτέ και δηλωσε ότι συζητήθηκαν επίσης οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ερντογάν αναχώρησε από το Λευκό Οίκο χωρίς να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, καθώς αργότερα σήμερα προβλέπεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον.

Αμέσως μετά ο Τούρκος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή