Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει συναίσθηση του ρόλου του

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 06:04
UPD:06:57
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Βολές κατά του Πρωθυπουργού, για τις «νέες απαξιωτικές αναφορές του» για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ3.

«Ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου του εξ ου και σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις δηλώνοντας απλός πολίτης. Δεν αντιλαμβάνεται καν ότι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών και ας έχει ισχυρισθεί ότι η Κυβέρνησή του “είναι κάθε λέξη του Συντάγματος”» σχολίασε η Πειραιώς.

Η Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να ξαναδιαβάσει το άρθρο 26, μήπως και συνειδητοποιήσει ότι ένας Πρωθυπουργός δεν νοείται να δηλώνει δυσαρεστημένος και αγανακτισμένος από την Δικαιοσύνη». «Αν αρέσκεται, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός να δυσαρεστείται ή να αγανακτεί, του αρκούν οι υπουργοί του» προστίθεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προεξοφλώντας «μια ακόμη απόπειρα διαστρέβλωσης» της ανακοίνωσής της από το Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «είναι αυτονόητο καθήκον όλων των δημόσιων λειτουργών να καταθέτουν πόθεν έσχες μηδέ εξαιρουμένων των δικαστικών». Ωστόσο, όπως επισήμανε, «ακόμη πιο σημαντική παράμετρος για τη λειτουργία της Δημοκρατίας» είναι «η αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης στον χώρο της Δικαιοσύνης, πόσω μάλλον από την εκτελεστική εξουσία και δη από τον Πρωθυπουργό».
 
«Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη, ας προτιμήσει κάποιον δημοσιογράφο που δεν έχει κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι για να τηρούνται τουλάχιστον τα προσχήματα...» κατέληξε η Ν.Δ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή