Σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 11:42
UPD:12:50
NAFTEMPORIKI.GR

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια των συνδικάτων στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας.

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν «ραντεβού» στην Ομόνοια.

«Απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της. Όπως επισημαίνει, «ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων».

«Οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν, αντιδρώντας στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων» τονίζει από την πλευρά της η ΓΣΕΕ.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση παίρνουν μέρος και φορείς επιστημόνων, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες. Λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία τα πλοία θα παραμένουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Παράλληλα, στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι συρμοί του μετρό και του τραμ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα εκτελούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Τροποποιήσεις πτήσεων της Olympic Air

Σε τροποποιήσεις πτήσεων προχωρά η Olympic Air λόγω τετράωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Η στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί από τις 08:00 ώς τις 12:00 και για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν αλλαγές στην ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων εσωτερικού ως εξής:

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω συμμετοχής των σιδηροδρομικών στη γενική απεργία. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα εκτελεστούν σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επιπλέον, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα -Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης 14/12/2017, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι δημόσιες δομές Υγείας, εξυπηρετώντας μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες, συμμετέχοντας στη γενική απεργία. «Περνάμε στην αντεπίθεση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή