Γ. Βρούτσης: Νέα αρνητικά ρεκόρ στην αγορά εργασίας

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 17:31
UPD:19:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Οι δραματικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται -και αυτόν το μήνα- με νέα αρνητικά ρεκόρ, απολύσεις και τη μερική απασχόληση να διευρύνεται ακόμη περισσότερο, υπερισχύοντας σημαντικά  της πλήρους απασχόλησης που συρρικνώνεται επικίνδυνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Νοέμβριο.

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2017 «έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και έφτασαν στο 58,04%».

«Την ίδια στιγμή, η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 41,96%, επιβεβαιώνοντας ότι ο Νοέμβριος του 2017 είναι ο χειρότερος Νοέμβριος όλων των ετών», προσθέτει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Τονίζει επιπλέον ότι «το 11μηνο του 2017 είναι επίσης το χειρότερο όλων των ετών, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 54,67%, όταν στο αντίστοιχο 11μηνο του 2013 βρίσκονταν στο 46,52%».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ανησυχητική είναι η εικόνα και στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, καθώς, όπως εξηγεί, «το αρνητικό ρεκόρ -39.221 αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από το 2011, επιβεβαιώνοντας ότι, αντί το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης να βελτιώνεται, χειροτερεύει».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι «η δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι αποτέλεσμα της αντιφατικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Η ανακοπή των μεταρρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, η υπερφορολόγηση και οι εξοντωτικές εισφορές, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και υπονομεύουν τις προσδοκίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή