Συνεχίζει το... Κονέ κορυφής η ΑΕΚ

Η Ένωση επιβλήθηκε με 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην κορυφή της Super League
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 21:43
UPD:21:51
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Χωρίς να «πατήσει το γκάζι» η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ κιι επέστρεψε στην κορυφή της Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής.

Την ημέρα που η Ένωση έμαθε τον αντίπαλό της στους «32» του Europa League, έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη απέναντι στους «Φαίακες», που φάνηκαν μόνο μετά το 60΄, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0.

Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια απέναντι στην χειρότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει εφέτος στην έδρα της και κατάφερε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να βάλει τις βάσεις για το έκτο της «τρίποντο» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης (ακολουθούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος) κι έχει την ευκαιρία να πάρει και τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα.

Παρά τις απουσίες που είχε η Ενωση προηγήθηκε νωρίς (12΄) με αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου, που δεν κατάφερε να απομακρύνει στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Οι παίκτες της Κέρκυρας δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες κι έτσι ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης Κονέ. Ο 30χρονος χαφ στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ στη Super League έγραψε το 2-0 στο 38΄ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 14 μήνες (1/10/2016 Ουντινέζε-Λάτσιο 0-3) ενώ είχε σκοράρει για τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο γκολ ήταν στις 17/12/2015 με την Ουντινέζε στην ήττα 2-1 από τη Λάτσιο για το Coppa Italia. 

Ο Σέρχιο Αραούχο με σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το τρίτο «κιτρινόμαυρο» γκολ στο 56΄ δίνοντας την ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ να δώσει «ανάσες» σε ακόμα περισσότερους βασικούς (Σιμόες, Χριστοδουλόπουλο) και να δώσει ένα «γεμάτο» 15λεπτο στο νεαρό Γιούση ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας. Στο 88΄ ο Νούνιες μείωσε σε 3-1 με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Κονέ. 

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Κίτρινες: Λαμπρόπουλος - Γκόμες, Αρτυματάς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (71΄ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (62΄ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης, Αραούχο.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου (58΄ Ντιογκό), Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (71΄ Αρτυματάς), Γκομές, Έπσταιν (46΄ Νούνιες), Μπάουμαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις